latinica  ћирилица
18/02/2020 |  19:44 ⇒ 19/02/2020 | 08:01 | Autor: RTRS

Zbog primanja mita uhapšeni inspektori za privredni kriminal

U akciji MUP-a Republike Srpske kodnog naziva "Sirano" uhapšena su dva inspektora Policijske uprave Banjaluka, koji se sumnjiče da su primili mito. Ministar Dragan Lukač poručuje – čistimo svoje redove.

Nezvanično, uhapšeni su Nenad Grujić i Јelena Florijan, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka. Sumnjiče se da su uzeli mito od 20.000 maraka.

U sklopu ove akcije pretresen je jedan ugostiteljski objekat u naselju Obilićevo, koji je u vlasništvu jednog od osumnjičenih.

- Prilikom lišenja slobode ovih lica pronađeno je 20.000 maraka. Izvršeni su pretresi stanova i vozila i tom prilikom je pronađena i izuzeta određena količina novca - rekla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

Niko neće biti zaštićen u MUP-u ako je napravio bilo kakvo krivično djelo, kategoričan je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač. Na ovaj način, kaže, MUP čisti svoje redove.

- Pozivam sve građane koji na bilo koji način budu oštećeni, da im neko od inspektora pokušava napraviti neku iznudu, da to prijave MUP-u, jer ovim dokazujemo da niko neće biti zaštićen - ističe Lukač.

Akciju su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški krimininalitet MUP-a Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.