latinica  ћирилица
18/02/2020 |  20:19 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Bora Milutinović odradio trening sa banjalučkim Borcem

Legendarni fudbalski trener Bora Milutinović po završetku manifestacije FSRS odradio je trening sa fudbalerima Borca, a nakon toga posjetio i RTRS.

Vjerovatno najbolji srpski trener, Bora Milutinović nakon 58 godina došao je u Banjaluku. Te daleke 1961. kao igrač Partizana igrao je protiv Borca, a danas je u najveći grad Srpske stigao na poziv prijatelja Borisa Vrhovca i FS RS. Milutinović je nagradu "Miljan Miljanić" za izuzetna dostignuća dobio više nego zasluženo.

Bora Milutinović je jedini trener na svijetu koji je na svjetsko prvenstvo odveo pet različitih reprezentacija. Јedini je takođe koji je četiri različita tima odveo do osmine finala Mundijala. Ukupno je predvodio osam nacionalnih timova i u svakoj zemlji je ostavio veliki trag.

Najveći dio karijere Milutinović je proveo u Meksiku, a u posljednjih 10 godina živi u Kataru gdje pomaže u organizaciji narednog svjetskog prvenstva.

Na kraju boravka u Banjaluci, Bora Milutinović je posjetio sportsku redakciju RTRS za koju je dao ekskluzivni intervju, koji će naši gledaoci moći da pogledaju uskoro. Milutinović je posjetio i fudbalski klub Borac. Igračima je prenio dio svog bogatog iskustva i poželio im da ove sezone osvoje titulu šampiona.