latinica  ћирилица
19/02/2020 |  09:29 | Autor: RTRS

Počinje snimanje filma o Veljku Čubriloviću

U petak, 21. februara počeće snimanje igranog dijela dokumentarno – igranog filma ''Učitelj u lancima'' koji je posvećen Veljku Čubriloviću. Snimanje kadrova će se odvijati u staroj osnovnoj školi u Bereku kod Gradiške, gdje ovih dana uveliko traju pripreme.
Stara osnovna škola u Bereku (foto: Info Plus) -
Stara osnovna škola u Bereku (foto: Info Plus)

- Došli smo u veoma kompleksnu fazu snimanja ovog dijela filma. Ovu školu smo uredili i snimaćemo sve scene - rekao je Milan Pilipović, autor filma.

Snimanje igranog dijela planirano je da traje dva dana. Učesnici ovog značajnog projekta kažu da će pokušati da na što atraktivniji način dočaraju određen scene kako bi bile interesantnije širem auditorijumu.

- Ovog puta imamo više scena i glumaca. Mislim da smo na dobrom putu da čitavu tu priču o Čubrilovićima objasnimo na što bolji način - rekao je Bojan Vujinović, producent.

- Porodica Čubrilović bila je izuzetno školovana i koja je stradala. Ova stara škola će poslužiti za snimanje scene školskog časa, zatvora, vješanja, čitanja pisama - kaže Bojan Vujčić, istoričar.

U filmu će glavnu ulogu Veljka tumačiti Zlatan Vidović, a njegovu suprugu Јovanku glumiće Miljka Brđanin.

Draško Vidović je i scenarista i potpisuje i režiju i ima ne tako zahtjevnu ulogu, a to je advokat koji je branio u neslavnom procesu Veljka.

Nakon snimanja igranog dijela gotovo 90 posto posla biće završeno. Učesnici ovog projekta se nadaju da će premijera dokumentarno igranog filma "Učitelj u lancima" biti 6. juna ove godine na Čubrilovićev dan rođenja.

Izvor: Gradiška.tv