latinica  ћирилица
19/02/2020 |  10:26 ⇒ 10:37 | Autor: SRNA

Žene lovci kreću u hajku na vuka

Okupljanjem učesnika i svečanom večerom na planini Borja kod Kotor Varoša u petak, 21. februara, počeće Sedmi međunarodni lov za žene koji će okupiti učesnice iz inostranstva i Republike Srpske.
Bojana Malić-Lekić, lovac (Foto;lovcirs.com) -
Bojana Malić-Lekić, lovac (Foto;lovcirs.com)

Predsjednik Lovačkog udruženja "Јelovka" iz Maslovara Slobodan Župljanin rekao je Srni da je damski lov jedinstven svjetski projekat koji okuplja žene lovce svake godine u kotorvaroškim lovištima.

- Ne postoji slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru damskog lova, a istovremeno ih upoznajemo sa prekrasnim predjelima, s divljači koju imamo i raznolikošću terena - poručio je Župljanin i dodao da će hajka na vuka biti održana u Kruševu Brdu.

Porema njegovim riječima, ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

- U goste nam dolaze lovci iz evropskih zemalja, okruženja i brojnih gradova Republike Srpske - istakao je Župljanin.

U subotu, 22. februara, u jutarnjim časovima, nakon prijave i evidencije učesnika lova, uslijediće uvođenje žena u lovište, a nakon toga i akcija lova.

Svečana večera biće održana u hotelu "Hajdučke vode", a organizatori ove međunarodne manifestacije su Lovački savez Republike Srpske i tri lovačka udruženja sa područja opštine, "Uzlomac", "Јelovka" iz Maslovara i "Borčići" iz Šipraga.