latinica  ћирилица
19/02/2020 |  13:18 | Autor: SRNA

Rajilić: Mora se dokazati čiji su posmrtni ostaci prije ukopa

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je da ne treba dozvoliti ukop neidentifikovanih posmrtnih ostataka 82 neidentifikovane osobe 11. jula u Potočarima, kao što su najavili bošnjački predstavnici, jer se mora dokazati čiji su.
Božica Živković Rajilić - Foto: RTRS
Božica Živković RajilićFoto: RTRS

Rajilićeva je istakla da je riječ o još jednoj bošnjačkoj manipulaciji.

- Naravno da ne treba dozvoliti ukop bilo kojih neindentifikovanih posmrtnih ostataka. Mora se dokazati ko je ko, da bi se znalo na koje groblje treba da budu sahranjeni ti posmrtni ostaci - rekla je Rajičićeva Srni.

Ona je upozorila da nije prvi put da Bošnjaci ukopavaju u Potočarima sve posmrtne ostatke koje pronađu, pa čak i stare kosti, bilo da je riječ o pripadnicima njihovog naroda ili drugih, da bi prikazali što veći broj žrtava.

- Te njihove manipulacije nisu nepoznate ni našoj niti svjetskoj javnosti. Međutim, ako to svaki put može proći i ako svako radi šta hoće i bez ikakvih provjera, na šta onda liči ova država - naglasila je Rajilićeva.

Udruženje građana "Istočna alternativa Republike Srpske" upozorava da ne treba dozvoliti ukop neidentifikovanih posmrtnih ostataka 82 neidentifikovane osobe 11. jula u Potočarima, kao što su najavili bošnjački predstavnici, jer među tim ostacima sigurno ima i srpskih i pripadnika drugih naroda.

- Zbog toga ti posmrtni ostaci nisu mogli da budu identifikovani u Tuzli jer je upoređivanje vršeno samo sa uzorcima bošnjačkih srodnika - rekao je Srni predsjednik "Istočne alternative Republike Srpske" Vojin Pavlović.