latinica  ћирилица
19/02/2020 |  13:52 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Selak: Razmišljamo o osnivanju nove stranke

Poslanik Nezavisnog kluba poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak rekao je Srni da razmatraju mogućnost da osnuju političku partiju jer to traže članovi SP-a u regijama i odborima širom Srpske.
Goran Selak -
Goran Selak

- Imamo već duže vrijeme tu inicijativu iz baze i najvjerovatnije će biti prihvaćena - rekao je Selak, koji je donedavni predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka.

Selak je dodao da narodni poslanici predstavljaju članstvo SP-a i da ne odustaju od smjene predsjednika SP-a Petra Đokića i utvrđivanja njegove odgovornosti.

- To tražimo kao socijalisti, kao narodni poslanici i građani Banjaluke i Republike Srpske. Budući da je Đokić, uprkos svim pruženim prilikama, odlučio da sjedne na obraz i ne ponudi ostavku na mjesto ministra i predsjednika partije, razmatramo mogućnost da osnujemo politički subjekt pošto to od nas traže članovi u regijama i odborima širom Srpske - naglasio je Selak.

On je naglasio da je jedno sigurno, a to je da će ostati socijalisti.

- Јedno je sigurno, mi smo socijalisti i ostajemo socijalisti. Đokić je prelomio i odlučio da od SP-a napravi ruinu koju će povući sa sobom na dno - rekao je Selak.

On je dodao da Đokić, nažalost, ima zakonsku mogućnost da to uradi, ali da ne može uništiti socijaliste u Banjaluci i Srpskoj.

- Veoma je izvjesno da ćemo na izbore izaći sa novim političkim subjektom, a definitivno je da nastavljamo sa idejom vraćanja izvornim politikama SP-a sa akcentom na odgovornosti u obavljanju javnih funkcija - istakao je Selak.

On kaže da će biti nastavljena saradnja sa partnerima iz vladajuće koalicije u Srpskoj, te navodi da će imati mnogo više prostora za rad i djelovanje bez opterećenja i tereta, "koji predstavlja Đokić sa svojim aferama".