latinica  ћирилица
21/02/2020 |  08:21 ⇒ 08:32 | Autor: RTS

Milojević: Uradili smo sjajan posao

Asistent selektora košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Milojević izjavio je da ekipa odradila sjajan posao protiv Finske u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.
Milojević - Foto: RTS
MilojevićFoto: RTS

Na debiju selektora Igora Kokoškova, srpski košarkaši pobijedili su domaću selekciju bez većih problema 80:58 u Helsinkiju.

- Uradili smo sjajan posao danas. U odbrani smo bili veoma dobri, znali smo ko su najbolji šuteri i najjače oružije Finske. Salin, koji je vjerovatno najbolji šuter u njihovom timu, danas nije postigao ni jedan poen. Čestitke svim igračima i trenerima, u okolnostima u kojima smo imali svega nekoliko dana za pripremu, mislim da smo uradili veoma dobru stvar - izjavio je Milojević na konferenciji za medije poslije meča, prenosi KSS.

Kapiten i najefikasniji na meču Miroslav Raduljica kaže da je ekipa izgleda dosta pristojno i da je imala odličnu energiju od početka meča.

- Igrali smo veoma dobro, s obzirom da smo se okupili prije tri dana i da je mnogo igrača nastupalo u nacionalnim kupovima, da su neki morali da putuju. Izgledali smo dosta pristojno, dobra odbrana, odlična energija od starta. Zatvorili smo njihovo najjače oružije, a to je šut. Takođe, zatvorili smo Salina koji im je najbolji igrač. Naša komunikacija, s obzirom da igramo prvi put zajedno je bila veoma dobra. Čestitam mom timu i stručnom štabu, želim nam puno sreće u nastavku kvalifikacija i generalno - rekao je Raduljica.

Srbija naredni meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine igra u nedjelju protiv Gruzije od 17 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Povezane vijesti:

Perfektan debi Kokoškova – Srbija protutnjala kroz Finsku! (VIDEO)