latinica  ћирилица
21/02/2020 |  13:38 ⇒ 15:22 | Autor: SRNA

Srebrenica: Јedan most izgrađen, a jedan obnovljen

Na području Srebrenice u okviru saniranja štete od poplava koje su pričinjene 2014. i 2015. godine preko rječice Križevice izgrađen je novi most u Dugom Polju, dok je jedan rekonstruisan u naselju Plavi Most.
Srebrenica - Foto: SRNA
SrebrenicaFoto: SRNA

Načelnik ove opštine Mladen Grujičić rekao je Srni da su sredstva od 45.000 KM za ovaj projekat zajednički obezbijedili opština i preduzeće "Vode Srpske", u okviru realizacije Programa sanacije štete od poplava.

Grujičić je pojasnio da je riječ o betonskim mostovima čije će probno korištenje početi za sedam dana.

Prema Grujičićevim riječima, u okviru Programa sanacije štete od poplava biće sanirana oštećena podzida uz Križevicu pored regionalnog puta Bratunac-Srebrenica u Dugom Polju.

- U toku je izbor izvođača radova za sanaciju te podzide, ali i još nekoliko oštećenih potpornih zidova i betonskih podzida uz puteve i riječna korita na području ove lokalne zajednice, čiju ćemo sanaciju finansirati iz opštinskog budžeta - istakao je Grujičić.

On je najavio da su obezbijeđena sredstva i da će u ovoj godini biti obavljena sanacija svih oštećenih podzida i potpornih zidova na području ove opštine.