latinica  ћирилица
21/02/2020 |  18:44 ⇒ 20:00 | Autor: Agencije

Ranjeni Škaljarac protjeran iz Njemačke, prebačen u Tursku (VIDEO)

Podgoričanin Igor Krstović (35), koji je nedavno teško ranjen u pucnjavi u Podgorici, a koga policija povezuje sa "škaljarskim klanom" napustio je Hanover gdje se nalazio na liječenju, prenose njemački mediji.
Policija čuvala ranjenog Krstovića u bolnici u Hanoveru (foto:mondo.me) -
Policija čuvala ranjenog Krstovića u bolnici u Hanoveru (foto:mondo.me)

Krstović je, osim što je protjeran, dobio i pet godina zabrane ulaska u Njemačku. On je helikopterom prebačen do aerodroma u Hanoveru, gdje je avionom Hitne pomoći oko 11 časova odletio za Tursku. Krstovićev advokat je izjavio za njemačke medije da mu je neprijatno što se stvorila tolika "pompa" oko njegovog liječenja u Hanoveru i da dobrovoljno napušta zemlju.

Krstoviću je juče uručeno rješenje o protjerivanju jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema ocjeni nadležnih bezbjednosnih organa, predstavlja prijetnju javnoj bezbjednosti.

Prije odluke da deportuju Krstovića, nemačka javnost je danima oštro protestovala što ga tamošnja policija danonoćno čuva, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbjednost padne na njemačke poreske obveznike.

Krstović je na liječenje u Hanover transportovan 7. februara, desetak dana nakon što je teško ranjen hicima iz automatskog oružja 28. januara u zetskom naselju Balijače. U Krstovića su dok se nalazio u "mercedesu", nepoznati napadači iz automobila u pokretu ispalili skoro tridest hitaca, nakon čega su pobjegli.

Zbog sumnje da je učestvovao u napadu, prije tri dana uhapšen je Dragiša Bulatović nakon što su njegovi otisci nađeni na flaši benzina kojom je zapaljen automobil "golf 5" iz kojeg je pucano na Krstovića. Pretpostavlja se da su napadači znali kada će Krstović proći i kuda, što ukazuje da je napad planiran i da je učestvovalo više osoba.

Nakon napada na Kakaričkoj gori nađen je zapaljen "golf 5" i automatska puška koja je takođe predmet vještačenja.

Policija sumnja da je pokušaj Krstovićeve likvidacije nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova. Prema evidenciji policije Krstović je blizak sa "škaljarskim klanom" i do sada je nekoliko puta hapšen zbog zelenašenja.