latinica  ћирилица
22/02/2020 |  18:26 ⇒ 18:43 | Autor: RTS

Partizan s penala izbjegao poraz u Senti

Fudbaleri TSC-a i Partizana odigrali su neriješeno 1:1 u derbiju 22. kola Linglong Superlige. Ekipa iz Bačke Topole je u Senti bila bliža pobjedi, ali su crno-bijeli u finišu došli do boda, zahvaljujući penalu Bibrasa Natha.
TSC Bačka-Partizan (foto:fk partizan) -
TSC Bačka-Partizan (foto:fk partizan)

Duel u Senti počeo je oprezno i tokom prvih 45 minuta nije bilo previše uzbuđenja – Vladimir Silađi je nekoliko puta testirao Vladimira Stojkovića, dok su na drugoj strani najkonkretniji bili Filip Stevanović i Umar Sadik.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se bez golova, da bi u 62. minutu spomenuti Stevanović propustio najbolju priliku za crno-bijele.

Sjajnim driblingom izbacio čuvara i ostao "1 na 1" sa golmanom, odlučio je da šutira iz sve snage i lopta je otišla preko prečke.

Kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije - Lukić je pobjegao po desnoj strani i gađao suprotni ugao, Stojković je odbranio, ali je lopta pala na nogu Silađiju kojem nije bilo teško da je proslijedi u mrežu za 1:0!

Imao je TSC još jednu šansu poslije gole, nakon čega je očekivano Partizan krenuo u inicijativu. Međutim, napadi su bili jalovi, uprkos ofanzivnim izmjenama Sava Miloševića, pa se rezultat nije mijenjao sve do finiša.

U 89. minutu, poslije gužve u kaznenom prostoru, na zemlji su se našli Nemanja Miletić i Strahinja Pavlović i sudija je pokazao na bijelu tačku. Bibras Natho je sigurno izveo kazneni udarac i postavio konačnih 1:1.

Ovim remijem beogradski klub ostao je na 47 bodova, 11 manje od večitog rivala, ali uz utakmicu više.

TSC je ostao na petoj poziciji sa 38 bodova.