latinica  ћирилица
23/02/2020 |  14:23 ⇒ 15:03 | Autor: SRNA

Đukanović zaboravio da je davao oružje i gorivo za Srebrenicu i krio Mladića

Bivši potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović zaboravio da je on bio taj koji davao oružje i gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici i da je krio generala Ratka Mladića, upitaši kako se odjednom prosvijetlio i danas tvrdi da je u tom mjestu počinjen "genocid".
Nebojša Čović - Foto: RTS
Nebojša ČovićFoto: RTS

- Milo Đukanović se odjednom prosvijetlio kada je riječ o Srebrenici i s toga ga treba podsjetiti da je on taj koji je davao i gorivo i oružje. Zaboravio je da je krio Mladića na prostoru Crne Gore, a danas, kako kaže, nema dilemu da se tamo dogodio genocid - istakao je Čović.

On je upitao Đukanovića da li ima dilemu kakvo mu je trenutno stanje u Crnoj Gori i da je 2006. godine, kada je došlo do odvajanja Srbije i Crne Gore, dug zemlje na čijem je čelu bio oko 700 miliona evra, a BDP 1,8 milijardi evra, dok je sada dug 3,8 milijardi evra i BDP 4,6 milijardi evra.

- Pitam ga zašto ne priča malo o aferi 'koverat' i najnovijem izvještaju u vezi sa pristupanjem Crne Gore EU gdje su taksativno navedene sve primjedbe, među kojima je i ona koja se odnosi na Zakon o slobodi vjeroispovjesti jer tamošnje vlasti nisu ni Evropsku komisiju uspjele ubijediti zašto su donijeli taj zakon - naveo je Čović.

On je dodao da Đukanović krije te stvari, bježi od unutrašnjih problema, afera, kriminala i korupcije, nepostojanja vladavine prava...

- Sve to Đukanović mora da krije pa se sada odjednom prosvetlio i u vezi sa Srebrenicom, i u vezi Dubrovnika, i pisma patrijarhu Pavlu iz 1993. godine. Zato mu je sada jedini izlaz spinovanje, zamjena teza, priča o malignom uticaju Rusije, mešanju Srbije u unutrašnje stvari u Crnoj Gori... A šta su njegove izjave nego mešanje u unutrašnje stvari BiH. Đukanović samo želi da se predstavi međunarodnom faktoru kao neko ko je još potreban i zato pokušava da se napraviti ambijent da su Srbi i Srbija krivi za sve - naglasio je Čović.

On je dodao da sve ove stvari i afere sa kojima se Đukanović susreće, nije proizveo Beograd niti Srbija, već on sam i njegova partija.