latinica  ћирилица
23/02/2020 |  18:04 | Autor: SRNA

U humanitarnoj trci na Јahorini skupljeno 15.500 KM

U humanitarnoj "Trci za život" na stazi "Poljice" na Јahorini danas je prikupljeno 15.500 KM za udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama "Sunce" sa Pala i "Srce za djecu" iz Sarajeva.
Јahorina - humanitarna "Trka za život" - Foto: SRNA
Јahorina - humanitarna "Trka za život"Foto: SRNA

U ovoj, trećoj humanitarnoj trci učestvovalo je oko 60 takmičara, a dio sredstava je prikupljen i prodajom majica i napitaka.

Pobjednici trke u dječijoj kategoriji su Novak Đerić, Mark Sakser i Denis Bulatović. U kategoriji odraslih u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Helena Bojanić, drugo Јelena Јovanović, a treće Anja Šljivić.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Strahinja Đokanović, drugoplasirani Vlado Lučić i trećeplasirani Goran Bajić, dok su najbolji border i borderka Novak Žiga i Laura Arzenšek.

Pobjednicima su uručene vrijedne nagrade koje su obezbijedili sponzori hotel "Termag", "Vučko", "Lavina", "Nebojša", "Vinter" i "Planet bajk".

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da cilj trke nije samo prikupiti sredstva, nego skrenuti pažnju na mališane iz Udruženja sa Pala i iz Sarajeva kojima je pomoć potrebna.

On je pozvao i druge da slijede njihov primjer, pomognu ljudima kojima je pomoć potrebna i pokušaju biti društveno odgovorni, što je suština današnje trke.

Ljevnaić je zahvalio svim učesnicima trke, kao i ostalima koji su na bilo koji način pomogli i svi zajedno su pokazali da imaju ogromno srce.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović istakao je da mu je drago što je učestvovao u trećoj zimskoj humanitarnoj trci i zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos za pomoć djeci sa posebnim potrebama.

Predsjednik Udruženja "Sunce" sa Pala Milenko Vujinović zahvalio je Olimpijskom centru "Јahorina" i opštini Pale za podršku koja traje dugi niz godina, bez koje ne bi uspjeli organizovati mnoge aktivnosti.

Predsjednik Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" iz Sarajeva Hikret Kubat izrazio je zadovoljstvo podrškom, za koju je rekao da je veoma značajna i kontinuirana.

Nakon proglašenja pobjednika, uslijedio je after-parti i humanitarni koncert grupe "OK bend".