latinica  ћирилица
24/02/2020 |  09:45 ⇒ 10:09 | Autor: SRNA

U nastavku sjednice NSRS o Prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o štrajku

Narodna skupština Republike Srpske sutra će u nastavku sjednice razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.
NSRS - Foto: SRNA
NSRSFoto: SRNA

Na dnevnom redu sjednice, prekinute u četvrtak, 20. februara, nalaze se i nacrti zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju, o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, te o posredovanju u prometu nepokretnosti.

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima i o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, prijedlozi narodnog poslanika Milana Petkovića.

Pred poslanicima su i Prijedlog strategije razvoja elektronske uprave Republike Srpske za period 2019-2022. godina, Prijedlog strategije za unapređenje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj za period 2020-2024. godina, te Prijedlog strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u Republici Srpskoj od 2020. do 2024. godine.

Biće razmatran i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2020. godinu.

Nastavak sjednice je zakazan za sutra u 10.00 časova.

U prethodnom dijelu sjednice Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o inspekcijama u Srpskoj kojim se uvodi nova kategorija - inspektor posebne i unutrašnje kontrole radi poboljšanja kvaliteta rada.

Poslanici su po hitnom postupku i na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a usvojili Zakon o gradu Istočno Sarajevo kojim je predviđeno da gradonačelnika tog grada neposredno na izborima biraju građani na period od četiri godine.