latinica  ћирилица
24/02/2020 |  14:20 ⇒ 17:06 | Autor: SRNA

Kneževo: Sjećanje na 23 poginula borca VRS

U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kneževu služen je parastos za 23 pripadnika 22. pješadijske brigade Vojske Republike Srpske koji su poginuli na vlašićkom ratištu na današnji dan 1995. godine.
Svijeće - Foto: RTRS
SvijećeFoto: RTRS

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kneževo Ranko Vučić rekao je Srni da su borci jedinstveni u namjeri da sačuvaju Republiku Srpsku i njene svetinje.

- Zbog toga ne smijemo zaboraviti ni ova 23 poginula borca, koji su dio korpusa od 318 poginulih u odbrambeno-otadžbinskog rata iz opštine Kneževo i koji su ugradili svoje živote u stvaranje Srpske - rekao je Vučić.

On je poručio da srpski narod neće dozvoliti da mu iko otme svetu srpsku zemlju i vjeru, za koje su položeni životi.

Vučić smatra da je srpsko jedinstvo veoma važno, posebno kada je riječ o podizanju optužnica protiv pripadnika Vojske Srpske, generala ili vojnika.

Nakon parastosa služen je pomen u Spomen-sobi poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Kneževa 1991-1995. godine.

Parastosu i pomenu su, osim porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, saboraca i mještana, prisustvovale i predstavnici opštinske Boračke organizacije i lokalne vlasti u Kneževu.

Parastos i pomen je organizovala opštinska Boračka organizacija zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i uz pomoć lokalne zajednice Kneževo.