latinica  ћирилица
24/02/2020 |  15:53 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Radončić-Ujić: O izazovima sa kojima se suočava Služba za poslove sa strancima

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić danas je tokom posjete Službi za poslove sa strancima u Bihaću upoznat o problemima sa kojima se suočava ova služba usljed migrantske krize, posebno nedostatkom ljudstva, materijalno-tehničke opreme i adekvatnih prostorija za registraciju migranata.
Fahrudin Radončić u posjeti Službi za poslove sa strancima - Foto: SRNA
Fahrudin Radončić u posjeti Službi za poslove sa strancimaFoto: SRNA

Radončić je rekao da će biti rješavani ovi problemi, te dodao da je Služba dobila novih 100 metara kvadratnih kancelarijskog prostora u Bihaću, što će znatno olakšati postupanje u radu sa migrantima, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić upoznao je Radončića o izazovima sa kojima se suočava Služba u uslovima povećanog priliva migranata.

Ujić je konstatovao da Unsko-sanski kanton, koji je u nadležnosti terenskog centra Bihać, snosi najveći teret povećanog priliva migranata.

U saopštenju se dodaje da je Radončić dao punu podršku radu Službe za poslove sa strancima, te istakao da će ova godina biti još izazovnija nego prethodne, kada je u pitanju priliv migranata u BiH.