latinica  ћирилица
24/02/2020 |  16:22 ⇒ 16:40 | Autor: SRNA

Petričević-Đurić: Nastaviti sa stimulativnim politikama

U Republici Srpskoj neophodno je nastaviti sa sistemskom podrškom privredi stimulativnim i podsticajnim politikama, konstatovano je danas u Banjaluci na sastanku ministra privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslava Petričevića sa predstavnicima Privredne komore Srpske.
Petričević i Đurić - Foto: RTRS
Petričević i ĐurićFoto: RTRS

Na sastanku je istaknuto da je potrebno kreiranje zakonskih rješenja koja bi značajno doprinijela rasterećenju privrede i smanjenju fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i promociji investicionih potencijala Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Petričević je rekao da Vlada Republike Srpske i Privredna komora treba da djeluju zajedno da bi bile iskorištene prilike na globalnom tržištu i povećana otpornost preduzeća iz Srpske na poremećaje na međunarodnom tržištu.

- Ovo je jedan u nizu sastanaka sa poslovnom zajednicom i aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu s ciljem realizacije usvojenih mjera, promocije domaće privrede i stvaranja boljeg poslovnog ambijenta - naglasio je Petričević.

Predsjednik Privredne komore Borko Đurić rekao je da je potrebno uložiti u tehnološki razvoj kako bi bila poboljšana konkurentnost privrede i nadomješten nedostatak odgovarajuće radne snage.

Sastanku je prisustvovao i direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.