latinica  ћирилица
24/02/2020 |  17:31 | Autor: B92

Đokovićeva dominacija u Dubaiju

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković rezultatom 2-0 (6:1, 6:2) uspio je da pobijedi Maleka DŽazirija u prvom kolu ATP turnira u Dubaiju.

Lako je Đoković dobio prvi set, iako na samom startu istog nije djelovalo da će tako biti.

Prva dva gema su trajala čak 12 minuta, gledali smo iscrpljujuće razmjene Đokovića i DŽazirija, ali je Novak uspio da one važne poene pripiše sebi i da poslije odbranjenog servisa napravi i brejk.

DŽaziri je taj pritisak osjetio na svojoj koži i njegova igra se u potpunosti raspala u narednih nekoliko gemova, pa je Đoković za tren oka stigao do prednosti od 5:0.

Uspijeva tada DŽaziri da smanji na 5:1, ali je Novak potom trećim asom na meču stigao do osvajanja prvog seta i to poslije 31 minuta igre.

Drugi set je izgledao jako dobro po DŽazirija koji je uspio da povede sa 1:0, Đoković se malo mučio, ali izjednačio da bi potom DŽaziri uspio po drugi put da povede, ali je to bilo sve što smo vidjeli od njega.

Đoković je potom osvojio svaki gem do kraja i asom osvojio posljednji poen koji mu je donio pobjedu od 2-0 nad Malekom DŽazirijem, pa se prvi reket svijeta bez većih problema plasirao u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju.

On će već u srijedu igrati susret drugog kola, kada će se sastati sa Filipom Kolšrajberom.