latinica  ћирилица
25/02/2020 |  09:52 | Autor: SRNA

Putin: Pritisak na podređene da bi bolje radili

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da svoje podređene drži pod "konstantnim administrativnim pritiskom" da bi bili aktivniji i bolje obavljali svoje dužnosti.
Vladimir Putin (foto: Sputnik / Mihail Klimentьev) -
Vladimir Putin (foto: Sputnik / Mihail Klimentьev)

- Moram da konstantno opipavam puls stvari i moram da držim pod pritiskom sve one koji su odgovorni za zadatke u vezi sa nacionalnim projektima - rekao je Putin u intervjuu agenciji TASS.

On je dodao da je ovakav pristup neophodan.

- U suprotnom, kao što sam vidio na osnovu dovoljno iskustva, čim taj pritisak i vrelina popuste, ljudi generalno počinju da ljenčare i spuštaju gard - rekao je ruski predsjednik.

Putin je otkrio da je morao da povisi ton u razgovorima sa bivšim ekonomskim zvaničnicima jer su se protivili realizaciji određenih projekata zbog visokih troškova.

On je rekao da se bivši ministar finansija Aleksej Kudrin "svemu protivio", uključujući gradnju obilaznice oko Sankt Peterburga, kao i bivši ministar ekonomije Herman Gref.

Oni su govorili da se mora imati u vidu makroekonomska situacija i da se budžet ne smije izbaciti iz ravnoteže, dodao je ruski predsjednik.

- Pristali su da izdvoje sredstva za gradnju obilaznice tek kada sam povisio ton - rekao je Putin.

On je dodao da je istu taktiku morao da primijeni i kada je riječ o drugim velikim infrastrukturnim projektima, poput onih u Sočiju, ali da je na kraju sve izgrađeno i u funkciji.

Putin je rekao da je prvenstveni cilj nacionalnih projekata stabilan razvoj zemlje, ali da pojedinačni projekti i državni programi više nisu dovoljni.