latinica  ћирилица
25/02/2020 |  09:57 | Autor: SRNA

Fond PIO: Poziv za program socijalnog zbrinjavanja u ovoj godini

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske pozvao je poslodavce da prijave zaposlene radnike radi korišćenja sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika koji sa stažom osiguranja, za koji će biti uplaćen doprinos, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do 31. decembra.
Fond PIO - Foto: RTRS
Fond PIOFoto: RTRS

Poziv je upućen s ciljem socijalnog zbrinjavanja radnika, na osnovu rješenja Vlade Republike Srpske o odobravanju uplate doprinosa za PIO.

Uplatu doprinosa za PIO odobrava Vlada Srpske za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim duštvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, odnosno pravne sljedbenike i osiguranike ukoliko nema uplatioca doprinosa, koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje, ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do decembra ove godine.

Prijave po javnom pozivu za socijalno zbrinjavanje podnose se u poslovnicama Fonda PIO, u opštini prema sjedištu poslodavca.

Doprinosi za prijavljene radnike biće uplaćeni nakon usaglašavanja iznosa između Fonda PIO Republike Srpske i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, ističe se u saopštenju.

Јavni poziv biće objavljen u dnevnom listu Glas Srpske i na internet stranici Fonda PIO Republike Srpske.