latinica  ћирилица
25/02/2020 |  10:45 | Autor: SRNA

Podržane izmjene i dopune Zakona o sistemu državne pomoći

Komisija za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu usvojila u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Za predložena rješenja glasala su četiri člana komisije, uzdržani su bili članovi komisije iz Republike Srpske - predsjedavajući Dragan Bogdanić i član Nenad Stevandić.

Predložene izmjene i dopune Zakona o sistemu državne pomoći odnose se na neophodno usklađivanje sistema državne pomoći sa obavezama preuzetim međunarodnim ugovorima koje je potpisala i ratifikovala BiH, a posebno obavezama koje slijede iz procesa evropskih integracija, odnosno stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu državne pomoći u BiH na dnevnom je redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Sa četiri glasa za i dva uzdržana usvojen je i izvještaj o radu Komisije za spoljnu trgovinu i carine za prošlu, te prijedlog orijentacionog radnog plana Komisije za ovu godinu.