latinica  ћирилица
25/02/2020 |  13:51 ⇒ 14:01 | Autor: SRNA

Bevanda: U odvojenim susretima o saradnji sa Sjevernom Makedonijom i UNDP-om

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda danas je u odvojenim susretima sa rezidentnim predstavnikom Razvojnog programa UN u BiH Stelijanom Nederom i ambasadorom Sjeverne Makedonije Ekremom Ebibijem razgovarao o stvaranju boljih uslova za saradnju i ekonomski napredak.
Sarajevo - Bevanda - Ebibi - Foto: SRNA
Sarajevo - Bevanda - EbibiFoto: SRNA

Bevanda je sa sagovornicima razgovarao o aktivnostima u Ministarstvu finansija i trezora, koje se odvijaju bez obzira na aktuelne političke prilike u BiH, saopšteno je iz ovog ministarstva.

U razgovoru o budućoj saradnji sa Nederom, predstavljena je nova incijativa UN o finansiranju i implementaciji Ciljeva održivog razvoja koji se odnosi na sve zemlje i načine aplikacije za projekte koji bi mogli biti finansirani iz tih fondova.

Bevanda je istakao značaj projekata UNDP-a koje su sprovedeni u BiH, te podsjetio da je bio kopredsjedavajući Zajedničkog upravnog odbora BiH i UN, uz očekivanje da će ovo tijelo ubuduće imati konkretnije rezultate rada.

Tokom susreta sa ambasadorom Sjeverne Makedonije, Bevanda je istakao dugogodišnju dobru saradnju dvije prijateljske zemlje.

Na sastanku je navedeno da nema otvorenih pitanja između dvije zemlje, te da je zajednički cilj članstvo u Evropskoj uniji gdje je Sjeverna Makedonija napravila iskorak u odnosu na BiH.

Sagovornici su se saglasili da BiH i Sjeverna Makedonija imaju šansu na evropskom tržištu ukoliko zajedno nastupe u određenim oblastima, a dobar primjer bilo je zajedničko učestvovanje na privrednim sajmovima, zbog čega ekonomsku saradnju treba postaviti kao glavni prioritet.