latinica  ћирилица
25/02/2020 |  14:41 ⇒ 15:29 | Autor: SRNA

Sjednica Kolegijuma u vezi sa zakazivanjem posebne sjednice NSRS

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske počeo je danas sjednicu na kojoj bi članovi trebalo da zakažu termin i utvrde dnevni red posebnog zasjedanja parlamenta koje je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske - sjednica - Foto: SRNA
Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske - sjednicaFoto: SRNA

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića primio je 21. februara Dodikov zahtjev za sazivanje skupštinske sjednice o aktivnostima Fronteksa u vezi sa migrantskom krizom i posjeti BiH predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Narodni poslanici bi na posebnoj sjednici trebali da se izjasne o izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju odluke o prihvatanju Sporazuma između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji BiX, koji je bez konsenzusa usvojen na sjednici Predsjedništva BiH 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta, koji je bez konsenzusa usvojen na sjednici Predsjedništva srijedu, 19. februara, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.