latinica  ћирилица
25/02/2020 |  20:21 ⇒ 20:33 | Autor: RTS

"Puma" novim dresom ponovo ljuti Srbe (FOTO)

Njemački proizvođač sportske opreme i tehnički sponzor Fudbalskog saveza Srbije, čuvena "Puma", napravila je dres reprezentacije Srbije koji je, iako nije zvanično predstavljen, izazvao oprečne reakacije srpskih ljubitelja fudbala.
Novi dres Srbije? (foto: footyheadlines.com) -
Novi dres Srbije? (foto: footyheadlines.com)

Sliku novog, rezervnog dresa "orlova" objavio je portal "Futi hedlajns", koji je poznat upravo po otkrivanju novih fudbalskih dresova klubova i reprezentacija širom svijeta.

Kako se navodi, "Puma" je i ovaj dres napravila u sklopu svoje kampanje "Izrađeno na osnovu kulture", koju je prezentovala i na dresovima selekcija Austrije, Švajcarske i Italije tokom prošle godine.

Dres druge garniture Srbije je tako napravljen u bijeloj boji, sa tamno plavom trakom koja se proteže u liniji ramena, i ima grb sa fluorscento zelenom bojom.

E sad, šta tačno ova kombinacija ima zajedničko sa srpskom kulutrom i bojama srpske zastave nije baš jasno.

Stoga i ne čudi gomila negativnih komentara navijača na društvenim mrežama, koji smatraju da je njemački gigant još jednom omašio kada je dres srpskog državnog tima u pitanju.

Ipak, ostaje da sačekamo zvaničnu promociju dresova u kojima će izabranici Ljubiše Tumbakovića pokušati da kroz baraž izbore plasman na Euro 2020, a koja je zakazana za mart mjesec.