latinica  ћирилица
27/02/2020 |  09:04 ⇒ 09:06 | Autor: SRNA

Anđelković: Srpskoj samo fali međunarodno priznanje

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je da je kontinuitet Republike Srpske veliki i značajan, a temelji se na konstitutivnom karakteru srpskog naroda i na kontinuitetu srpske državnosti na prostorima BiH.
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs) -
Dragomir Anđelković (Foto: mc.rs)

- Ta državnost je dobila samo novi vid kroz stvaranje Republike Srpske, koja je stvorena prije dejtonske BiH. Kada su bošnjački hegemonisti gurnuli BiH u strašan rat, evidentno je da su mislili da će nametnuti unitarizaciju. Nisu u tome uspjeli - rekao je Anđelković za Srnu povodom 28 godina od donošenja Ustava Republike Srpske.

On je naglasio da je umjesto toga iznikla snažna Republika Srpska koja ima svoj ustavni poredak i sve svoje institucije kao svaka normalna država, a samo joj fali međunarodno priznanje.

- Republika Srpska ima kontinuitet i sigurnost da će opstati, jer je odraz volje srpskog naroda - zaključio je Anđelković.

Sutra se navršava 28 godina od donošenja prvog Ustava Republike Srpske, jednog od najvažnijih konstitutivnih akata koji su bili osnov za njeno stvaranje.