latinica  ћирилица
27/02/2020 |  10:28 ⇒ 12:26 | Autor: Jutarnji list

Prvi zaraženi u Hrvatskoj: Neugodno mi je što sam donio virus korona

Blizanci, koji su prvi zaraženi virusom korona u Hrvatskoj, rekli su da su smješteni u istoj sobi u izolaciji.
Klinika dr Fran Mihaljević, Zagreb (foto: net.hr) -
Klinika dr Fran Mihaljević, Zagreb (foto: net.hr)

Soba u kojoj borave zaključana je i gotovo niko ne ulazi. Sami mjere temperaturu, nivo kiseonika u krvi i otkucaje, a osim toga, videonadzorom je pokrivena 24 časa. S ljekarima razgovaraju preko interfona ili mobilnim telefonom.

Što se samog zdravstvenog stanja tiče, osim temperature koja nije prelazila 38 stepeni Celzijusa, nemaju druge simptome i dobro se osjećaju.

- Osoblje koje je u zaštitnim odijelima otključa sobu, ostavi hranu i udalji se. Oni uzimaju hranu, opet ih zaključaju - rekli su i dodali da je pribor od plastike i baca se u posebne kante za smeće.

Tretmanom u bolnici su prezadovoljni, piše Јutarnji list. Kažu da vide da su preduzete sve mjere zaštite te da svi tamo rade s maksimalnom ljubavi i pažnjom. Osim nadležnih ljekara, kontaktira ih i direktorica, zbog čega zahvaljuju svima u bolnici, ali i prijateljima i kolegama na porukama podrške.

- Osjećam nelagodu zbog toga što sam donio koronavirus u Hrvatsku. Vjerujte mi, da sam znao, ne bih otišao na put. Odgovorno tvrdim da u vrijeme mog boravka u sjevernoj Italiji nije bio zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa. Panika se proširila u petak naveče, kad sam se već vratio u Hrvatsku - zaključio je prvi oboljeli od virusa korona u Hrvatskoj.