latinica  ћирилица
28/02/2020 |  15:06 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

U banjalučkom naselju Starčevica otvoren vrtić (FOTO)

U banjalučkom naselju Starčevica otvoren je vrtić.

Vrtić je dio velikog projekta proširenja kapaciteta predškolskih ustanova čiji je cilj da se otvori 600 novih mjesta. Za preuređenje je uloženo oko 225.000 maraka.

Vrtić na Starčevici u Ulici Prve krajiške brigade narodne odbrane 25. je objekat Centra za predškolsko vaspitanje u Banjaluci. Kapacitet vrtića je 48 djece , od čega 18 u jaslicama i 30 u mješovitoj jasličkoj grupi.

- U našem Centru je upisano oko 2.350 djece. Mnogo mladih bračnih parova nastanjeno je u Banjaluci i taj broj je uvijek oko 2000. Mi svakako dobijamo zahtjeve za boravak naših mališana - rekla je Јelena Kurtinović, direktorka centra za predškoslko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Starčevica ima oko 25.000 stanovnika, od toga je veliki broj mladih bračnih parova.

- Zadovoljni smo. Naravno da još ima potrebe za tim. U skladu sa planovima Grada nadamo se da će doći do realizacije još nekog prostora u vrtićku namjenu - istakao je Predrag Đajić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica. 

U toku ove godine na nekoliko lokacija izgradnjom novih ili rekonstrukcijom postojećih želi se dobiti oko 600 novih mjesta u vrtićima.

- U gradnji je novi vrtić u Lazarevu, druga faza vrtića Kolibri, u gradnji je novi vrtić u Petrićevcu, u sklopu tronamjenskog objekta, sa UNDP-om uradićemo rekonstrukciju Јeževe kućice i proširenje kapaciteta a spremamo i vrtić u Kuljanima i još dva projekta za vrtić u aleji Svetog Save i za vrtić u Vrbanji - napomenuo je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Vrtić "Mali drugari" već od ponedjeljka, 2. marta, primiće nove mališane.