latinica  ћирилица
28/02/2020 |  17:21 | Autor: SRNA

Vulin: Softić da odgovori ko je odgovoran za napada na Vučić iz 2015.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin smatra da bi potpredsjednik SDA Safet Softić trebalo da odogovri ko je 2015. godine u Potočarima naručio i sproveo pokušaj ubistva Aleksandra Vučića, tadašnjeg srpskog premijera, umjesto što se trudi da pokvari odnose BiH sa Srbijom.
Aleklsandar Vulin - Foto: RTRS
Aleklsandar VulinFoto: RTRS

Vulin je naveo i da Softić svakom svojom izjavom potvrđuje da SDA nije odmakla od "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića i da nije naučila da je Republika Srpska dejtonska kategorija.

Reagujući na Softićevu izjavu da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "teško podnosi kritike, koje dolaze na njegov račun zbog koketiranja sa destruktivnim političkim snagama, koje destabilizuju odnose u BiH", Vulin je naveo da i to pokazuje da Softić nije naučio da je Srbija čuvar Dejtona.

- Vučić jeste osjetljiv na sve što ugrožava Dejton i mir, a stalni pokušaji da se Republika Srpska ruši i umanjuje su najveća prijetnja miru i stabilnosti u čitavom regionu. Umesto što se trudi da pokvari odnose sa Srbijom, Softić bi mogao da odgovori ko je naručio i ko je sproveo pokušaj ubistva Vučića u Srebrenici - naveo je Vulić, prenijelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin smatra i da je Softiću bolje da ćuti dok na to ne odgovori.