latinica  ћирилица
29/02/2020 |  13:47 ⇒ 15:48 | Autor: RTRS

Udruženje građana poručuje Vukanoviću: Kukolju, nećeš uspjeti! Hercegovina ide naprijed!

Udruženje građana i privrede Hercegovine najoštrije osuđuje skandalozne izjave Nebojše Vukanovića, narodnog poslanika NSRS ispred SDS-a koji uporno vrijeđa, kleveće i ponižava sve javne ličnosti i čini nemjerljivu štetu poslovnom ugledu privrede cijele Hercegovine. Poručuju mu: Kukolju, nećeš uspjeti! Hercegovina ide naprijed!
Nebojša Vukanović - Foto: RTRS
Nebojša VukanovićFoto: RTRS

Svojim kukavičkim blogom i populističkom pričom u kome obmanjuje javnost ima jasnu namjeru da otjera sve investitore iz naše Hercegovine i na taj način ugrozi egzistenciju naroda.

Nebojši Vukanoviću smeta najveći hercegovački investitor i zadužbinar u istoriji koji je od 2007. godine u Hercegovinu uložio više od 300 miliona KM koje ostavlja narodu Hercegovine.

Drašković je preporodio privredu Hercegovine. Omogućio je nama privrednicima nove poslove i razvoj djelatnosti.

Za razliku od njega, od Nebojše Vukanovića trpimo velike štete jer svojim nastupima urušava ugled cijele Hercegovine.

Naše je pitanje da li to radi iz sopstvenih interesa i motiva, ili uz podršku svojih mentora?!

Ako je iskren u svojim namjerama, a nije, pitamo ga, kome je to on ikada u životu pomogao? Znamo svi da je građane Republike Srpske i BiH njegov mandat u vlasti koštao 250.000 KM, a za sobom nije ostavio ništa.

Da li ste Nebojša Vukanoviću otvorili ijedno radno mjesto i isplatili ijednu platu, da li ste doveli ijednog investitora, šta ste vi ikada uradili sem što iznosite klevete i besramno udarate na sve što vrijedi, radi i bori se!

Koristite tragične sudbine pojedinaca, igrate se sa ljudima umjesto da ostavite nešto vrijedno iza sebe.

Mi svi zajedno imamo drugačiju misiju, što nije nimalo lako, da radom obezbijedimo bolju i sigurniju budućnost, prosperitet Hercegovine, a najveći napredak Hercegovini donio je naš najveći investor Rodoljub Drašković.

Podsjećamo vas da 2007. godine u IAT – u nije bilo ni burgije ni vodokotlića. Zatekao je poluprazne hale sa devastiranom opremom, dugovima, neisplaćenim platama. Šta je učinio? Iz patriotskih razloga spasio Industriju alata Trebinje! Održao je djelatnost, izmirio naslijeđene dugove, borio se na neprofitabilnom tržištu. I tu nije stao. Otvorio je Prehrambenu industriju, trgovinu, turističke kompekse, i riješio stambeno pitanje za 250 radaničkih porodica izgradnjom stanova za njih.

Mi danas bez investicija kneza ne bismo imali 1.500 radnih mjesta u Hercegovini, stabilnu metalsku industriju, razvijenu prehrambenu industriju, turizam u ekspanziji. I to su činjenice.

Hercegovačke firme su na račun izgradnje proizvodnih pogona i turističkih kompeleksa uspjele da održe poslove i razviju svoju djelatnost. Uvećali su broj zaposlenih i povećali standard i opstanak porodica u Herceogvini.

I svi smo jedinstveni u stavu: Cilj nam je prosperitet Hercegovine, otvaranje novih radnih mjesta, kontinuirano povećanje standarda građana.

Mi iz Udruženja građana i privrede Hercegovine smo jedno i udar na jednog, udar je na sve nas!

Svakom onom ko nas bude klevetao poručujemo da će odgovarati pred pravosudnim organima, i snositi troškove zbog nanesene štete privredi.

A vi, “narodni“ poslaniče, u svom naumu da otjerate Rodoljuba Draškovića nećete uspjeti. On nastavlja investicije, nastavlja izgradnju zadužbine - Gimnazije, otvara nova radna mjesta.

Poslaniče, umjesto što se baviš poslovnom politikom i obračunom zarada preduzeća koje prolaze sve inspekcije, nadzore i redovno plaćaju plate, doprinose i poreze prema državi, položi račune i opravdaj sredstva koja primaš, iz kojih su izvora i koje im je porijeklo.

Kako ti, sa doduše neskromnih 5.000 KM primanja mjesečno kao poslanik i bloger možeš isplatiti višestruko više troškove za izgubljene sudske sporove?

Dokaži, odakle ti novac?!

A dok ti dokazuješ nedokazivo, Hercegovina napreduje! - stoji u saopštenju Upravnog odbora UGIP-a.