latinica  ћирилица
04/03/2020 |  11:07 ⇒ 11:28 | Autor: SRNA

Nekadašnji oficir Kfora spreman da govori o zločinima nad Srbima

Nekadašnji oficir Kfora Kristijan Kaš izjavio je da je iz Norveške na Kosmet otišao kao NATO fanatik i ratni huškač, ali da su mu užasni prizori raznijetih srpskih autobusa februara 2000. godine kod Kosovske Mitrovice, te u januaru 2001. kod Podujeva, promijenili život i natjerali da uvidi svoje zablude.
Žuta kuća (foto:insajder.net) -
Žuta kuća (foto:insajder.net)

Kaš sada želi da pređe u pravoslavlje i kaže da nikada nije prestao da traga za istinom o zločinima tzv. OVK nad srpskim civilima.

On je za Večernje novosti rekao da ima još bivših NATO oficira koji su spremni da kažu istinu.

Kaš je naglasio da Srbija mora da pokrene novu zvaničnu istragu o ova dva zločina.

- Fljorim Ejupi, čiji je DNK pronađen na mjestu odakle je aktivirana bomba koja je raznijela autobus Niš-ekspresa je u zločin kod Podujeva krenuo sa svojom grupom iz tadašnje Zone bezbjednosti na jugu Srbije. Uvjerio sam se u to prilikom posjete Zoni gdje sam kod Albanaca išao kao novinar holandskih novina. To je samo dio strave koju sam vidio na jugu Srbije. O tome sam spreman da govorim - rekao je Kaš.

Kaš je naveo i da se na Kosmetu sreo i fotografisao sa holandskim plaćenikom Јohanom Makesom, koji se borio na strani tzv. OVK, a potom na jugu Srbije.

Baš taj Holanđanin je, kako tvrdi Kaš, iz snajpera ubio 72 Srba.

- Pozirao mi je sa američkim snajperom hvaleći se kako je "skidao Srbe". Mislim da je psihopata. Poslije tog članka pozvao me je tužilac iz Holandije koji je, navodno, namjeravao da ga procesuira i tražio je od mene "dokaze". Ne znam šta je bilo sa tim monstrumom, ali ne vjerujem da je odgovarao - rekao je Kaš.