latinica  ћирилица
06/03/2020 |  18:15 ⇒ 18:17 | Autor: sputniknews.com

Ambasador Srbije: Ne miješamo se u unutrašnje stvari Crne Gore

Srbija se ne miješa, niti će se miješati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose, izjavio je danas u Podgorici ambasador Srbije Vladimir Božović.
Vladimir Božović i Ivan Brajović (foto:skupstina.me) -
Vladimir Božović i Ivan Brajović (foto:skupstina.me)

Božović je na sastanku sa predsjednikom crnogorskog Parlamenta Ivanom Brajovićem razgovarao o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Istakao je da vjeruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije, uz ocjenu da je postoji prostor da se razlike prevaziđu.

- Srbija se ne miješa, niti će se miješati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju - rekao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Iz Parlamenta je saopšteno da je Božović prenio Brajoviću pozdrave srpskih zvaničnika, prije svega predsjednice Narodne Skupštine Srbije Maje Gojković.

Rekao je i da će se tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dvije države, prenosi Tanjug.