latinica  ћирилица
20/03/2020 |  10:54 ⇒ 22/03/2020 | 10:43 | Autor: RTRS

"Niste sami" - Kućna dostava namirnica starijim i bolesnim u Banjaluci

Grad Banja Luka, od četvrtka 19. marta, pokrenuće veliku akciju pod nazivom „Niste sami“, u okviru koje će biti omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim osobama. Sve osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, trudnice, osobe sa invaliditetom, moći će da se jave na broj 065 01 02 03 i zatraže dostavu određenih životnih namirnica i potrepština.
Grad Banjaluka: Akcija "Niste sami" - Foto: Twitter
Grad Banjaluka: Akcija "Niste sami"Foto: Twitter

065 01 02 03

Gradonačelnik Igor Radojičić apelovao je na sugrađane da ovu mogućnost iskoriste kateogrije stanovništva koje nemaju drugih mogućnosti za nabavku namirnica.

Vodiće se evidencija poziva kako bi se spriječile zloupotrebe, a jedna osoba će moći naručiti najviše 15 namirnica u koje spadaju hrana i osnovne životne potrepštine za higijenu, dok se neće moći poručivati kozmetika, alkoholna pića i slično. Građani će uz dostavu dobiti i fiskalni račun i robu će moći platiti gotovinom i kartircom. Servis će raditi u potpunosti na neprofitnoj bazi, a zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama ni Grad ni građani neće imati nikakvih dodatnih troškova. Naša sugestija je da ovo bude višednevna nabavka kako se iste osobe ne bi javljale svakog dana, a servis će raditi svakog dana osim nedjelje. Hvala svima koji su javili da pomognu ovu akciju, a to su: Mtel, Prointer, Tropik, MF banka, Adiko banka, Sberbanka, Šparkase banka, Nova banka, Krajinapetrol, Gasprom, Nestro petrol, Banjalučka pivara, Eurogas, Ceger, Malbašić, Tropik, apoteka „Zenit“ i dm drogerie markt – objasnio je Radojičić.

Boris Tomić, direktor firme „Ceger“ koja će vršiti dostavu, rekao je će ova firma sve svoje resurse staviti u službu dostave osnovnih životnih namirnica u narednom periodu.

Dostava će biti moguće do Zalužana, odnosno tzv. rampe, Pavlovca, motela „Dragana“ u Karanovcu i Zelenog vira, dok će se za seoska naselja dostava regulisati preko Centra za socijalni rad. Angažovali smo 40 dostavnih vozila i vjerujemo da će to biti dovoljno da podmirimo sve potrebe naših sugrađana u stanju potrebe. Operateri u pozivnom centru će narudžbe primati od 8.00 do 16.00 časova, dok će se dostava vršiti od 10.00 do 18.00 časova. Molimo građane za strpljenje i razumijevanje, a u slučaju da bude velikog pritiska, mi ćemo uvoditi dodatne linije i dostavljače u posao – kazao je Tomić.

 

U gradu Banjaluka na raspolaganju su četiri linije pomoći sugrađanima: