latinica  ћирилица
20/03/2020 |  11:39 ⇒ 11:51 | Autor: SRNA

Iz Norveške pet miliona evra Srbiji za borbu protiv virusa korona (FOTO)

Norveška je namijenila donaciju od pet miliona evra kao hitnu pomoć Srbiji u borbi protiv virusa korona, saopštio je danas norveški ambsador u Srbiji Јerno Eugen Јelstad na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Aleksandar Vučić i Јerno Eugen Јelstad (Foto: In/buducnostsrbijeav) -
Aleksandar Vučić i Јerno Eugen Јelstad (Foto: In/buducnostsrbijeav)

Vučić je zahvalio Norvešekoj, istakavši da je veoma značajno što su norveški prijatelji pronašli način da pomognu Srbiji.

- Hvala im za ljubav i pažnju koju pokazuju prema našem narodu. Nadamo se da će naši norveški prijatelji uspjeti da nam obezbijede 10 respiratora i to bi bio ogroman doprinos našem zdravstvenom sistemu - napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

Veoma je važno što su naši norveški prijatelji pronašli način da nam pomognu. Hvala im na ljubavi i pažnji koju pokazuju prema našem narodu. Nadamo se da će naši norveški prijatelji uspeti da nam obezbede 10 respiratora i to bi bio ogroman doprinos našem zdravstvenom sistemu. Važno je da sačuvamo živote. Moramo da budemo ujedinjeni u borbi za život. Molim vas da prenesete iskrene pozdrave norveškom narodu! Uveren sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti da prebrodimo ovaj težak period i da pobedimo. Živelo srpsko-norveško prijateljstvo. Živela Srbija!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 20, 2020 at 2:42am PDT

Vučić je naglasio da je važno sačuvati živote i da svi budu ujedinjeni u toj borbi.

- Uvjeren sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspjeti da prebrodimo ovaj težak period i da pobijedimo. Živjelo srpsko-norveško prijateljstvo! Živjela Srbija! - naveo je Vučić.