latinica  ћирилица
20/03/2020 |  12:11 | Autor: SRNA

Paketi za korisnike Јavne kuhinje iz prigradskih naselja

Predstavnici Crvenog krsta Banjaluka posjetiće danas korisnike Јavne kuhinje ove organizacije koji žive u prigradskim naseljima i odnijeti im pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.
Crveni krst Republike Srpske - Foto: RTRS
Crveni krst Republike SrpskeFoto: RTRS

Sekretar ove organizacije Željkica Ilić rekla je Srni da će im ovi paketi biti dovoljni do 31. marta, s obzirom na nemogućnost njihovog ličnog dolaska po obroke u Јavnoj kuhinji.

Predstavnici Crvenog krsta će u velikom broju gradskih mjesnih zajednica podijeliti i pakete sa hranom za socijalno ugrožene, a za sutra je najavljena dostava paketa sa higijenskim artiklima za romske porodice.

Ilićeva je dodala da se korisnicima Јavne kuhinje Crvenog krsta sa područja grada obroci dijele preko šaltera uz maksimalne mjere higijene i predostrožnosti.

Ona je navela da se banjalučki Crveni krst stavio na raspolaganje gradskom Štabu za vanredne situacije i djeluje u skladu sa njegovim naredbama.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 45 slučajeva pozitivnih na novi virus korona - u Banjaluci je 34 registrovanih, Čelincu i Laktašima po dva, te po jedan u Srpcu, Prnjavoru, Modriči, Ribniku, Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Bijeljini.