latinica  ћирилица
20/03/2020 |  12:49 ⇒ 13:31 | Autor: RTRS

Svi koji žele da pomognu da se jave Republičkoj upravi civilne zaštite (VIDEO)

Ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović apelovala je danas na sve koji žele da pruže pomoć starijim i nemoćnim licima dok traje vanredna situacija da se ne organizuju samoinicijativno, već da to učine posredstvom Republičke uprave civilne zaštite.
Sonja Davidović - Foto: RTRS
Sonja DavidovićFoto: RTRS

Ona je rekla da veliki broj građana želi da pruži pomoć onima kojima je to potrebno, pohvalivši angažman i iskazanu solidarnost, ali je uputila molbu da se prijave na poziv Republikčke uprave i aktivnosti provode posredstvom Uprave.

Podsjećamo, Republička uprava civilne zaštite saopštila je da volonteri mogu poslati onlajn prijavu za dostavu hrane i lijekova licima u Srpskoj starosti iznad 60 godina dok traje opasnost od virusa korona.

Volonteri onlajn prijavu mogu popuniti na veb stranici https://ruczrs.org/covid19.

Davidovićeva je, takođe, apelovala na građane da se ne okupljaju u grupama, te da se i prilikom boravka na javnim površinama pridržavaju preventivnih mjera.

- Na primjer, prilikom rekreacije u parku, moraju da održavaju distancu, da vode računa o higijeni i ostalim preventivnim mjerama - navela je ona.

Davidovićeva je rekla da je Republici Srpskoj registrovano više od 1.000 sportskih kolektiva i organizacija, te da se razmatra mogućnost pomoći.

- Naredni korak će biti neka vrsta pomoći, kako bi premostili ovu situaciju zajedno sa nama - rela je Davidovićeva.