latinica  ћирилица
20/03/2020 |  17:07 | Autor: RTRS

Kompanija LED Media ustupa svoje reklamne prostore

Najveći pružatelj usluga digitalnog vanjskog oglašavanja u BIH, Led Media, besplatno je ustupila svoje oglasne površine nadležnim službama u svrhu informisanja javnosti BIH o virusu korona.
Kompanija LED Media (foto:atvbl) -
Kompanija LED Media (foto:atvbl)

Tako će sve oglasne površina kompanije LED Media moći služiti svim institucijama u BIH; Zavodima za javno zdravstvo, Ministarstvima zdravlja, Upravama civilne zaštite itd. kako bi u najbržem mogućem vremenu objavljivali informacije vezane uz zaštitu i prevenciju od virusa korona svim građanima koji se nalaze izvan svojih domova.

Cilj je jednostavan - osigurati jedinstven komunikacijski kanal koji će prenositi tačne i provjerene informacije, preporuke i upute nadležnih službi, svima onima koji se u trenutku objave preporuka nalaze na otvorenom. Riječ je o edukativnom i informativnom sadrzaju, a besplatne reklamne poruke će se prvenstve

Kako je većina LED Media digitalnih bilborda smještena na frekventnim pješačkim i prometnim lokacijama u svim većim gradovima BIH, iz te kompanije vjeruju da će ovakvim oblikom komunikacije pridonijeti dodatnom osvještavanju javnosti kroz provjerene informacije od strane zvanicnih institucija I nadleznih sluzbi, te pomoći u prevenciji i zaštiti od širenja virusa, ali i u borbi protiv širenja dezinformacija.

Iz kompanije Led Media navode kako će se reklamne poruke objavljivati i ažurirati u skladu s odlukama nadležnih službi i bit će prisutne dok god to bude potrebno.