latinica  ћирилица
21/03/2020 |  08:43 ⇒ 25/03/2020 | 08:36 | Autor: SRNA

Srebrenica: Svakodnevno dostavljanje hrane starijim licima

Međunarodni forum solidarnosti /EMMAUS/ svakodnevno će u okviru projekta "Јedan obrok dnevno" besplatno dostavljati po jedan obrok na kućnu adresu za 160 starih i bolesnih osoba koje su same ili su u pitanju stari bračni parovi sa područja Srebrenice i Bratunca.
Međunarodni forum solidarnosti - Foto: SRNA
Međunarodni forum solidarnostiFoto: SRNA

Iz "Emmaus"-a su pojasnili da nastavljaju redovnu aktivnost i u vanrednim okolnostima preduzimajući sve mjere prevencije u skladu sa mjerama zaštite od širenja virusa korona.

- Da bi sva termički obrađena hrana sigurno stigla do krajnjih korisnika obavljaju se dodatne mjere dezinfekcije prostora za pripremu hrane, kao i vozila za distribuciju, a zaposleni koriste propisnu zaštitnu opremu - ističu u "Emmausu".

Iz ove organizacije su poručili korisnicima da se ne plaše, da borave u svojim domovima i da poštuju mjere zaštite koje su uvedene s ciljem zaustavljanja širenja virusa korona.

- Ovaj projekat je namijenjen za stara lica i u ovom periodu borbe protiv širenja virusa korona, koji je najkritičniji za stare osobe, dostavljanje hrane na kućne adrese sprečava njihovu potrebu za kretanjem i prekomjernim kontaktima, te tako obezbjeđuje njihovu izolaciju i štiti od eventualne zaraze - dodaje se u saopštenju.