latinica  ћирилица
21/03/2020 |  10:43 | Autor: RTRS

Ćorić: Bijeljinskoj bolnici "Sveti Vračevi" potrebna pomoć u slučaju širenja virusa

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić istakao je u izjavi za Srnu da je Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini potrebno 50 dodatnih kreveta za karantin da bi se na vrijeme obezbijedili dodatni kapaciteti u prostorijama stare bolnice u slučaju širenja zaraze virusom korona.
Nedeljko Ćorić -
Nedeljko Ćorić

Ćorić je naglasio da ga je direktor ove zdravstvene ustanove Milica Lovrić informisala da je planirano da se obezbijedi jedna operaciona sala za eventualne bolesnike zaražene virusom korona, te da su za te namjene neophodna dodatna novčana sredstva u iznosu od 161.000 KM.

- Potrebna su i određena medicinska sredstva i lijekovi, kao i aparat za analizu uzoraka, odnosno za testiranje na novi virus korona, jer njihov transport u Banjaluku i čekanje rezultata traje najmanje tri dana, što iziskuje dodatna novčana sredstva i vrijeme - pojasnio je Ćorić.

On je izrazio nadu da će republički Štab za vanredne situcije i Vlada Republike Srpske pravovremeno reagovati kao i do sada i obezbijediti neophodna sredstva za potrebe bijeljinske bolnice.

Ćorić je ukazao i na činjenicu da stanovnici Bijeljine imaju problem zbog nedostatka zaštitnih maski i higijenskih rukavica koje ne mogu da nabave u slobodnoj prodaji u apotekama i pozvao sve institucije da pomognu u nabavci ovih neophodnih sredstava, a sve s ciljem suzbijanja širenja zaraze virusom korona.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske rekao je da ima informacije da su pojedini privrednici sa područja Bijeljine izrazili spremnost da pomognu Bolnici "Sveti Vračevi" u ovim teškim trenucima i pozvao sve koji mogu da na bilo koji način doprinesu poboljšanju stanja i pomognu ovoj zdravstvenoj ustanovi kako bi ona i njeni zaposleni sutra pomogli svojim sugrađanima u slučaju širenja epidemije.

- Takođe, molim sve one koji su na bilo koji način odgovorni ili vrše bilo kakve javne funkcije da nivo pripravnosti i odgovornosti podignu na najveći mogući nivo kako bi svi zajedno doprinijeli zaustavljanju širenja zaraze da bi Republika Srpska mogla, nakon svega, što lakše i brže da sanira posljedice ove pošasti i nastavi putem razvoja i napretka - poručio je Ćorić.