latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:19 | Autor: SRNA

Umjesto kucanja na otvorena vrata, DŽaferović da donira zaštitna sredstva

Iz Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spasavanje poručili su predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću da "umjesto kucanja na već otvorena vrata iskoristi predsjednički i stranački autoritet i hitno, kad već nije do sada, nabavi više hiljada pari zaštitnih rukavica, maski i dezinfekcionih sredstava i donira ih svim medijskim kućama u BiH i tako pokaže istinsku brigu za zdravlje njihovih zaposlenih.

U saopštenju iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara ističu da su veoma zahvalni DŽaferoviću na pismu da se "sve uradi na obezbjeđivanju što sigurnijih uslova za rad novinara", te ga podsjećaju da su krizni štabovi, od opštinskih, kantonalnih do entitetskog nivoa dali precizna uputstva za sve građane, a to se posljedično odnosi i na zaposlene u medijskim kućama.

- Koordinaciono tijelo je već preduzelo mjere na nivou BiH da se konferencije za novinare održavaju u holu Parlamentarne skupštine BiH gdje novinari mogu međusobno biti udaljeni po više metara ili ispred zgrade, tako da se te mjere već provode - naglašava se u saopštenju.

Iz Ministarstva bezjednosti u Savjetu ministara navode i da je ministar bezbjednosti i predsjednik Koordinacionog tijela BiH Fahrudin Radončić kao dugogodišnji novinar i osnivač najveće medijske kuće u BiH nakon rata, i po tom osnovu izuzetno zabrinut za zdravlje svakog novinara i drugih zaposlenih u medijskim kućama.

- Ali, takođe, ministar Radončić je jednako tako zabrinut za zdravlje svakog građanina BiH ili pripadnike bilo koje struke i segmenta društva. Stoga želimo istaći važnost da svi zaposleni u medicinskim ustanovama, policiji, Oružanim snagama, elektroprivrednom sistemu, gradskim ili regionalnim preduzećima vodovoda i kanalizacije i mnogim drugim ekspertskim strukama od čijeg će zdravlja i prethodne samozaštite zavisiti strateško održavanje i funkcionisanje života svih građana BiH, takođe budu jednaka briga pojedinih članova Predsjedništva BiH - poručili su DŽaferoviću iz Ministarstva bezbjednosti.