latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:38 ⇒ 16:50 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske i njeni predstavnici o epidemiološkoj situaciji

Zvaničnici Republike Srpske i njeni predstavnici u drugim institucijama danas su analizirali dosadašnje mjere u borbi protiv virusa korona, te je Republičkom štabu za vanredne situacija data preporuka da donese odluku o zabrani kretanja za sve građane na cijeloj teritoriji Republike Srpske od 20.00 časova uveče do 5.00 časova ujutro.
Predstavnici Republike Srpske (foto: vladars.net) -
Predstavnici Republike Srpske (foto: vladars.net)

U Banjaluci su danas o epidemiološkoj situaciji razgovarali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.

Šeranić je upoznao zvaničnike sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj i mjerama koje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i zdravstvene institucije preduzimaju s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku su analizirane dosadašnje mjere u borbi protiv virusa korona, te razmatrane mjere koje će biti preduzimane u narednim danima.

Najviši zvaničnici Republike Srpske, zajedno sa predstavnicima drugih institucija, svakodnevno održavaju sastanke povodom epidemiološke situacije u Srpskoj.

Naredni sastanak biće održan sutra u 12.00 časova u kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske.