latinica  ћирилица
21/03/2020 |  17:21 | Autor: SRNA

Granična policija ne učestvuje u postavljanju šatora, već Oružane snage

Granična policija BiH poručila je da nije nadležna niti učestvuje u raspoređivanju i postavljanju šatora na graničnim prelazima, već Oružane snage BiH.
Šatori na graničnim prelazima - Foto: Screenshot/YouTube
Šatori na graničnim prelazimaFoto: Screenshot/YouTube

Saopštenje je uslijedilo povodom dezinformacija i mnogobrojnih pitanja medija i građana da Granična policija učestvuje u donošenju odluka za postavljanje šatora na graničnim prelazima.

Iz Granične policije su objasnili da su Oružane snage predložile lokacije za postavljanje šatora na najfrekventnijim graničnim prelazima na sastanku 19. marta na kojem je bio zamjenik direktora Granične policije Fahrudin Halač i predstavnici drugih institucija.

- O donošenju takve odluke Granična policija nije ni na koji način odlučivala, kao što ne odlučuje ni o čemu što nije u njenoj nadležnosti - dodaje se u saopštenju.

Iz Granične policije su napomenuli da su se u posljednja dva dana pojavile velike gužve na graničnom prelazu Orašje, te napominju da državljani BiH mogu ući na svaki prelaz i da izbjegavaju Orašje, da se ne stvaraju bespotrebne gužve, stajanja i time širi potencijalna opasnost od širenja virusa korona.

Na svakom graničnom prelazu državljani BiH dobiće od sanitarnh inspektora Rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Granična policija napominje da isključivo prati uputstva i naredbe nadležnog tijela Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje, kojom predsjedava ministar vezbjedbosti Fahrudin Radončić i u skladu s tim preduzima određene mjere.