latinica  ћирилица
21/03/2020 |  17:21 | Autor: SRNA

Radi se na rješavanju transportnih koridora

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom komunikacija i transporta u Savjetu ministara i nadležnim organima u drugim zemljama radi na rješavanju pitanja definisanja transportnih koridora sa Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom, jer se u ovim zemljama prevoz tereta odvija putem konvoja zbog situacije nastale pojavom virusa korona.
Ministarstvo saobraćaja i veza (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo saobraćaja i veza (foto: ilustracija)Foto: RTRS

Ministarstvo je zahvalilo svim prevoznicima i vozačima u međunarodnom prevozu roba za veliki trud i požrtvovanje koje svakodnevno ulažu, rizikujući vlastito zdravlje kako bi privreda i ekonomija Republike Srpske nesmetano funkcionisale.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak kojim se poslodavcima sa sjedištem u Srpskoj nalaže da izdaju potvrdu o angažovanju vozača u međunarodnom prevozu stvari u toku vanredne situacije da bi se olakšalo praćenje rada vozača u uslovima vanredne situacije, odnosno poštovanje definisane izolacije, navodi se u saopštenju.

Zbog epidemiološke situacije u regionu i pojačanih kontrola na graničnim prelazima, kako napominju iz Ministarstva, povećana je gužva i duge su kolone teretnih vozila, te upućen apel svima da budu strpljivi u uslovima vanredne situacije i pridržavaju se uputstava graničnih službi.

S ciljem preduzimanja potrebnih mjera za sprečavanje širenja virusa korona, kako se napominje, uspostavljena je stalna komunikacija sa nadležnim organima na svim nivoima vlasti i privrednim komorama u BiH.

- Ostvaruje se stalna komunikacija sa prevoznicima sa ciljem razmjene informacija o načinima odvijanja saobraćaja i poštovanju i realizaciji preduzetih mjera propisanih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije - navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i veza.