latinica  ћирилица
23/03/2020 |  16:31 ⇒ 17:00 | Autor: SRNA

Novitović obilazi karantinske kampove

Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Milan Novitović redovno obilazi postavljene karantinske kampove, kontaktira i sarađuje sa lokalnim zajednicama u pograničnim dijelovima Srpske i njihovim kriznim štabovima kako bi se ostvarili i održali optimalni uslovi funkcionisanja karantinskih kampova.
Milan Novitović - Foto: SRNA
Milan NovitovićFoto: SRNA

Novitović, koji je i vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske, juče je posjetio karantin u Vardištu kod Višegrada koji su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH, te ocijenio dobrom saradnju ove lokalne zajednice i Republičke uprave civilne zaštite, navodi se na sajtu Republičke uprave civilne zaštite.

On je naglasio da se sve mjere sprovode u interesu zdravlja građana i da se, štiteći sebe i sugrađane, daje najbolji odgovor na epidemiju koja je zadesila prostore Republike Srpske.

Republička uprava civilne zaštite, zajedno sa lokalnim zajednicama graničnih oblasti, planira, predlaže i daje savjete za podizanje karantinskih kampova, a sve s ciljem sprečavanja i zaustavljanja širenja virusa korona, kako bi Republika Srpska imala što bolji odgovor na epidemiju.

Novitović je juče posjetio i Trebinje i dao punu podršku aktivnostima koje sprovodi Gradski štab za vanredne situacije, kao i ostali organi i službe grada Trebinja, koji su predložili lokalitet izviđačkog doma u Tulima za karantin.

Na lokalitetu, osim zidanog objekta, ima mogućnost za postavljanje kontejnera ili šatora, te bi poslužio kao prihvatilište za sve granične prelaze u okruženju i za lica kojima pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i zdravstveni inspektori izreknu mjera karantinske izolacije na magistralnim putevima.