latinica  ћирилица
23/03/2020 |  18:30 ⇒ 18:39 | Autor: Agencije

U Crnoj Gori teška situacija zbog epidemije - Mandić se obratio Vučiću za pomoć

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, obratio se danas predsjedniku Srbije  Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije virusa korona.
Andrija Mandić (Foto:Tanjug/D.G.)) -
Andrija Mandić (Foto:Tanjug/D.G.))

- Koristim ovu priliku da Vas zamolim da Vaše veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže država Srbija stavite jednim dijelom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što ste to, krajnje odgovorno i državnički, uradili u odnosu na Republiku Srpsku - navodi u pismu Mandić.

Ističe da je u Crnoj Gori svaki treći građanin srpske nacionalnosti, te da se Vučiću obraća kao predsjednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u CG-ovoj Demokratskog fronta.

- Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspješnije borili sa ovom pošašću - zamolio je predsjednik DF-a.

Dodaje i da je posebno teška situacija na sjeveru Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv virusa korona.

- Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan dio stanovništva, cijenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju - pojasnio je Mandić i zaključui da pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvijek imaju samo prijatelja.