latinica  ћирилица
23/03/2020 |  21:38 | Autor: SRNA

Crna Gora: Žena preminula od upale pluća, bila negativna na virus korona

Pacijentkinja iz Pljevalja čiji su inicijali M.S, koja je danas preminula od posljedica jake upale pluća, bila je negativna na virus korona, saopšteno je iz Opštine bolnice u ovom gradu.

Iz Bolnice navode da je pacijentkinja hospitalizovana je 19. marta sa teškom upalom pluća, kao i nizom pridruženih hroničnih bolesti, te da joj je juče uzet uzorak za testiranje na virus korona.

- Rezultati koje smo danas dobili iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore pokazali su da je nalaz negativan, odnosno, da pacijentkinja nije bila zaražena virusom korona - navodi se u saopštenju.

Pacijentkinja M.S. danas je, uprkos sprovedenim adekvatnim terapijskim postupcima, preminula u bolnici.

Iz Opšte bolnice Pljevlja navode da raspolažu sa tri stacionarna i dva mobilna respiratora sa urednim atestima o redovnom servisiranju i da je svaki ispravan.

- Ovim putem apelujemo na uzdržanost svih onih koji u ovim teškim trenucima za sve nas, a pogotovo za zdravstvene ustanove, šire dezinformacije koje mogu prouzrokovati stvaranje panike kod stanovništva, a samim tim i nama otežati rad - navode iz Bolnice.

Porodica preminule pacijentkinje oglasila se danas na društvenim mrežama, navodeći da u pljevaljskoj bolnici nema ispravnih respiratora, niti zaštitnih odijela i ostale opreme.