latinica  ћирилица
24/03/2020 |  09:58 ⇒ 10:27 | Autor: RTRS

U KPZ Foča proizvode maske za policiju i Krizni štab (FOTO)

U KPZ Foča održan je sastanak direktora ove ustanove Siniše Golijanina i načelnika Policijske uprave Foča Velimira Kostovića na kojem je dogovorena isporuka zaštitnih maski koje proizvode osuđenici u ovoj kazneno-popravnoj ustanovi.
KPZ Foča - Foto: RTRS
KPZ FočaFoto: RTRS

 Preduzeće Boletus RS iz Foče ranije je doniralo materijal za izradu maski, a planirano je da maske budu isporučene i Kriznom štabu Opštine Foča.

Maske će biti isporučene pripadnicima policije i zaposlenima u Policijskoj upravi Foča koji neposredno rade na poslovima zaštite lične i imovinske bezbjednosti građana. 

Siniša Golijanin i Velimir Kostović (Foto: RTRS)

- Do kraja sedmice planiramo da se izrade maske i za zaposlene u kazneno popravnim ustanovama Bijeljina, Istočno Sarajevo i Doboj. Ovom prilikom želim da zahvalim preduzeću Boletus RS iz Foče koje je doniralo materijal za izradu 5.000 maski koje će biti isporučene Kriznom štabu opštine Foča u dogovoru sa načelnikom opštine – istakao je direktor KPZ Foča Siniša Golijanin.

S obzirom da su Kazneno-popravne ustanove, nakon zatvaranja studentskih domova, đačkih domova i vrtića, jedini kolektivni smještaji u Republici Srpskoj, mjere sigurnosti i prevencije podignute su na najviši nivo, a aktivnosti na izradi zaštitnih maski već su ranije pokrenute u KPZ Banjaluka.