latinica  ћирилица
24/03/2020 |  13:12 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

Pomoć Srpske Brčkom u borbi protiv virusa korona (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao je danas u razgovoru sa gradonačelnikom Brčkog Sinišom Milićem jedan respirator za distrikt i pomoć u transportu zaštitne opreme koju je distrikt naručio iz Kine.
Dodik u Brčkom - Foto: RTRS
Dodik u BrčkomFoto: RTRS

Dodik je rekao novinarima nakon sastanka sa Milićem da će bolnički kapaciteti Republike Srpske biti na raspolaganju distriktu u slučaju potrebe.

Dodik u Brčkom (FOTO: RTRS)

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da će Srpska uvijek pitati i distrikt kako može da pomogne i šta mu je potrebno, te da će to biti urađeno u najboljoj mogućoj koordinaciji.

- Brčko je dobar primjer u preduzetim mjerama sprečavanja širenja virusa. Ono što možemo da uradimo više, to je bolja koordinacija između granične policije i drugih agencija, pa i distrikta, jer imamo ljude koji prolaze, a ne obavijeste se druge agencije - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da će sa pozicije koju obavlja učiniti da se ta koordinacija obezbijedi i da će danas zvati direktora Granične službe BiH kako bi se sa njim dogovorio oko potpisivanja protokola između bezbjednosnih agencija, a u vezi sa novonastalom situacijom.

Dodik je napomenuo da je sada na građanima Brčko distrikta, Republike Srpske i Federacije BiH koliko će se virus širiti.

- Ukoliko ostanemo disciplinovani, ostanemo kući, pridržavamo se samoizolacije, možemo da računamo da ćemo u narednim sedmicama moći da iskontrolišemo određena kretanja. Kao što ste čuli iz kineskih iskustava tek 28. dan ako dođe do stagnacije oboljelih, možemo reći da smo ušli u fazu samokontrole. To ne znači da je stvar završena i ovo je vjerovatno nešto što će trajati nekoliko mjeseci. U tih nekoliko mjeseci moramo se organizovati na najbolji mogući način i moj apel je upravo te vrste - poručio je Dodik.

Prethodno je Dodik posjetio Fabriku ulja "Bimal" u Brčkom.