latinica  ћирилица
24/03/2020 |  14:07 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

Bijeljinskoj bolnici još dva respiratora

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik istakao je da će dio pomoći koja bude dolazila u Republiku Srpsku biti dostavljan i bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini i najavio da će biti obezbijeđena još dva respiratora za ovu zdravstvenu ustanovu.
Mićo Mićić, Milorad Dodik i Milica Lovrić - Foto: SRNA
Mićo Mićić, Milorad Dodik i Milica LovrićFoto: SRNA

Dodik je rekao da ovih dana očekuje da Republika Srpska dobije 25.000 doza za testiranje na virus korona, a potom još 100.000, te da će određeni broj testova biti dostavljen i bijeljinskoj bolnici.

Dodik je na sastanaku sa vršiocem dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Milicom Lovrić naglasio da je došao da ohrabri ljekare i sve zdravstvene radnike u bijeljinskoj bolnici, te da im pruži podršku u njihovom važnom poslu u ovoj teškoj situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona.

Lovrićeva je naglasila da je potrebno unaprijediti proces testiranja na virus korona i da Bolnica raspolaže sa 10 respiratora, a da im je potrebno još devet.

Ona je naglasila da ova zdravstvena ustanova za sada nema problema i da uredno funkcioniše i ispunjava sve zadatke.

U Bijeljini su do sada registrovana tri lica zaražena virusom korona.

U Bolnicu "Sveti vračevi" je proteklog vikenda od Vlade Republike Srpske stigao respirator, tako da ih ova zdravstvena ustanova sada ima 10, a najavljene su i donacije novih respiratora od društveno odgovornih kompanija i lokalne vlasti.

Bolnica ima obezbijeđen karantin sa 30 kreveta, u pripremi je dodatni sa 50 mjesta i izdvojenom intenzivnom njegom sa 14 kreveta, kao i odvojena operaciona sala za hitne intervencije i porođaje potencijalno zaraženih virusom korona.

Dodik je ranije danas u Bijeljini razgovarao sa gradonačelnikom Mićom Mićićem.