latinica  ћирилица
24/03/2020 |  14:26 | Autor: SRNA

Ćurić: Cijeli grad stavljen pod svojevrsnu kontrolu

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je postavljanjem kontrolnih tačaka na prilazima gradu Trebinje stavljeno pod svojevrsnu kontrolu i najavio da će spisak građana koji su u kućnoj izolaciji tokom dana biti dopunjen, te svakodnevno ažuriran.
Mirko Ćurić - Foto: SRNA
Mirko ĆurićFoto: SRNA

Ćurić je danas posjetio kontrolne tačke na kojima kontrolu svih ulazak u grad vrše pripadnici Policijske uprave Trebinje, a ispomoć im pružaju radnici "Ekologije i bezbjednosti", te pripadnici civilne zaštite "Hidroelektrana na Trebišnjici" i dobrovoljnih vatrogasnih društava, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da je riječ o mjeri koja podrazumijeva da niko ne može da uđe na područje grada, a da prije toga ne bude evidentiran.

 Od onih koji ulaze na područje Trebinja traže se lični podaci i evidentira se gdje su krenuli - da li će se u Trebinju zadržavati i koliko dugo, odnosno da li su samo u prolazu kroz naš grad - naveo je Ćurić.

On je pojasnio da je ovom aktivnošću cijeli grad stavljen pod svojevrsnu kontrolu, dodajući da je ovo samo jedna od niza preventivnih mjera koje je donio gradski Štab za vanredne situacije.

- Naš cilj je da sve što je u našoj moći ne prepustimo slučaju i da djelujemo preventivno na eventualno širenje novog virusa korona - naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, u toku je pojačana kontrola lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji, a objavljen je i spisak svih koji se u njoj nalaze, koji će tokom dana biti dopunjen, te svakodnevno ažuriran.

- Na ovaj vid objave bili smo primorani jer smo evidentirali određeni broj naših sugrađana koji nisu poštovali ovu preventivnu mjeru i na taj način su potencijalno ugrožavali zdravlje svih nas, a i resorno ministarstvo traži da im dostavimo podatke o identitetu tih lica - pojasnio je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja pohvalio je rad Policijske uprave Trebinje i svih radnika koji su angažovani na terenu.

Posebnu zahvalnost Ćurić je uputio predstavnicima svih medija iz Trebinja koji profesionalno izvještavaju o trenutnoj situaciji u gradu i prate pandemiju novog virusa korona.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji na području Trebinja, Ćurić je naveo da u tom gradu nema zabilježenih slučajeva infekcije novim virusom korona, dok se u kućnoj izolaciji nalazi 330 građana.

On je zamolio sve Trebinjce da imaju razumijevanja za sve preventivne mjere koje je donio Štab, zahvaljujući svima onima koji ih poštuju.