latinica  ћирилица
24/03/2020 |  14:39 | Autor: SRNA

Đurić: Žrtve agresije će biti upamćene

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić položio je cvijeće kod spomenika djeci žrtvama NATO agresije na beogradskom Tašmajdanu, poručivši da će zauvijek biti upamćene žrtve agresije NATO-a.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

 Prema njegovim riječima, teško vrijeme u kome se institucije bore sa virusom korona nije razlog da se na dostojanstven način svi ne prisjete žrtava NATO-a.

- Danas ostanite kod kuće i kod kuće se setite agresije na našu zemlju, na 2.500 ubijenih civila, 1.000 ubijenih branilaca naše zemlje. Setite se srušenih mostova, bolnica, škola, voza u Grdeličkoj klisuri, male Milice Rakić, male Sanje iz Varvarina - poručio je Marko Đurić.

On je podsjetio da je osvajački agresorski rat protiv SR Јugoslavije vođen 78 dana prije tačno 21 godinu, te poručio da je vrijeme da osvajački ratovi zauvijek ostanu u istoriji, prenosi Tanjug.

- Potrebno je i da se ljudi širom sveta ujedine u borbi za rešavanje zajedničkih problema, zato što smo svi na istom brodu, a mi zauvek ostajemo da pamtimo žrtve agresije NATO na našu zemlju - zaključio je Đurić.