latinica  ћирилица
24/03/2020 |  17:32 ⇒ 17:36 | Autor: SRNA

Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, sa velikim pijetetom treba sjetiti svih žrtava ovog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Ubijani su civili i djeca, nedužni ljudi, korišten osiromašeni uranijum i rušena Srbija i Republika Srpska. Sve to su NATO moćnici proglasili, kakve li drskosti i sramote, arogancije i cinizma, 'neophodnim i legitimnim', promovišući tako svoju crnu pragmatiku svakodnevlja - naglasio je Dodik povodom 21 godine od bombardovanja Srbije.

Dodik je konstatovao da je ostala velika i neizbrisiva mrlja na vodećim zemljama Zapada zbog zločinačkog plana NATO saveza koji je izvršio agresiju na zemlju koja je u svim svjetskim ratovima bila na pravoj strani istorije, boreći se protiv zla i fašizma u svijetu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Bilo je to nepotrebno i nehumano. Srpski narod to ne može i neće ni oprostiti ni zaboraviti, jer je duboko svjestan da se zločin ne može nazivati 'milosrđem' i 'pravdom', jer rane iz tog bombardovanju i dalje su svježe, peku i suviše su velike i duboke - poručio je Dodik.

On je naglasio da grobovi nevinih srpskih žrtava zločinačke NATO agresije opominju da nikada ne smijemo da oprostimo i zaboravimo, jer bombardovanje je bilo klasični ratni zločin nad srpskim narodom a ne nikakva humanost.

- NATO agresija u svima nama kako danas, 21 godinu poslije, tako i u buduće može da budi samo neoprostivo i tužno sjećanje na dane kad su i Republici Srpskoj i Srbiji naneseni teški gubici - zaključio je srpski član Predsjedništva BiH.